Sunday, December 30, 2012

.kasut tumit tinggi.



kasut tumit tinggi cantik

elegant

classy.

tapi bila pakai lama-lama, tumit jadi sakit

tak selesa

kaki bengkak

melecet.

menyusahkan!

kasut tumit tinggi banyak tepi-tepi kedai.

cantik.

tapi kebanyakan tahap ketidakselesaan adalah tinggi.

sebab?murah.normal lah.

nak cari pakej kasut tumit tinggi berkualiti dan cantik, yang boleh bawa lari-lari kalau lambat ke kelas agak susah.

letaknya bukan di tepi-tepi kedai,

tetapi di dalam gelas kaca.

zaman sekarang...kebanyakan kasut tumit tinggi cantik dipandang, tapi sakit dipakai.

mahu mencari yang betul-betul berkualiti memerlukan kesabaran yang tinggi (yalah.duit melayang.haruslah sabar)

kadang-kadang tersalah pilih kasut,

dipakai beberapa minggu, kemudian hanya menjadi perhiasan di rak kasut

atau paling tidak disedekahkan kepada wanita lain.


walaupun kasut tumit tinggi berguna untuk lempar anjing yang ganas

dan berguna juga untuk memijak kaki lelaki yang gatal,

namun kasut bertapak rata a.k.a. flat shoes/pumps lebih mencuri tumpuan kini

walaupun tidak bergaya, yang penting tidak menyakitkan dan selesa

kalau ada anjing kejar, larian pecut ternyata mudah

jika lelaki ingin menggatal, tak usah layan.mudah bukan?



oh, sebenarnya baru sebentar tadi membeli kasut tapak rendah.kakak hairan.selalunya beli kasut tumit tinggi.aha.semua manusia berubah.saya juga manusia. maka perubahan itu perlu.bosan melihat kasut tumit tinggi.sesetengahnya harus diletak tepi.atau buang saja terus kedalam tong sampah.tutup rapat-rapat dan teruskan perjalanan dengan kasut baru yang selesa.

Tuesday, December 25, 2012

.excuses all the way.

you know the answer

but you hide it

im speechless

the answer to my question is just 'yes' or 'no'

but you choose telling me excuses instead.

you and you are all the same

you should just go

go!!!

Tuesday, December 18, 2012

.new project is on the way.



May Allah ease.Amin. =)

.coz i'm the ice-cream lover.

That's why I put all the effort searching for the recipe, buying all the ingredients needed and sweating in the kitchen just to produce a good homemade icecream. Thanks to this blog for the recipe. =)

So...lets see what are the ingredients, shall we?


 
Evaporated milk (use one whole can.200 ml i think.go check now.lol)
Condensed milk (5 tbs is enough for me.Suku tin is recommended.)
Egg (1)
Vanilla essence (1 cap) *im running  out of vanilla.so I use pandan instead.
Ovalett (1 tbs)
Milo (or choose your own favourite flavour)
 
 
How to do it?
easypeasy!
Mix all the ingredients except milo use handmixer. 'Handmixed' them for 15-20 minutes.
Done?
Add milo.Use any spoon, and stir it until you feel satisfied.
Refrigerated your half-done icecream. Wait until it becomes a real ice-cream
then tadaaaa.enjoy your ice-cream with your love ones.or one.lol.
 
my humble miloreo icecream.
 
 
 

 


Saturday, December 15, 2012

beautiful.like a monkey.

'cantik bah si ana ni.<<>>cantik macam monyet' -mak sy-

kalau 15 tahun dulu mungkin tgh merajuk hampas pintu bilik kuatkuat sambil menangis macam nora danish dalam cerekarama tv3.

sekarang dah matang.ketukketuk meja sambil ketawa kuatkuat macam tgk barney dalam howimetyourmother.


Wednesday, December 12, 2012

.monster.

close your eyes
this is just a dream
nothing is real

Tuesday, December 11, 2012

.Selfishness.

Having a good time with my childhood friend just now. We talked about everything and laughed over it until she told me about her experience working in this particular company in tawau.

When they want to pray, the boss said,
'Saya upah kamu untuk bekerja bukan untuk sembahyang'

There is a friend who curi-curi perform the prayer.  So, she also decided to do the same. But when she just about to pray her friend said
'Eh, janganlah ko sembahyang.Nanti boss nampak aku nda kena bagi suda sembahyang nanti.'


Seriously?? =.='

Thursday, December 6, 2012

mengapa jadi begini?

Solat berjemaah memang best. Dahlah dapat pahala lebih, kau boleh senyap dan dengar ja imam baca. Tapi yang tak best kalau kau berjemaah tiba-tiba ada lompang sebelah kau.  Bukan tak ada orang.Ada sebenarnya. Tapi orang sebelah tidak mahu berganjak dari sejadah warnawarni kegemarannya. Sejak bila sejadah jadi ukuran untuk mark territory ketika berjemaah? Main pagar-pagar pula, ingat ini rumah?

Pergi shopping di satu tempat yang first time pergi tahun ni.  Excited macam biasa. Tapi keseronokan tu hilang tiba-tiba.  Apa kau rasa kalau tiba-tiba kau semangat membeli orang tu cakap pilihan kau salah siap paksa kau beli 3 jenis baju yang memang tak pernah ada dalam list shopping kau sejak zaman tadika lagi (eh over pula).  Bila kau mau blah bole pula dia tanya 'kenapa pegi?kenapa tak mau beli yang ini?' siap dia jeling lagi. Eh, HAHA betul lah.

Kau drive pun bole tertidur apalagi kalau orang drivekan. Jadi sampai bila kau mau pandai drive kalau begitu.Patutlah kau nda dibagi pinjam kereta sampai sekarang. Takut nanti tawau jadi tumpuan tv3; 'seorang wanita memandu sambil tutup mata' awesome!  

pegal.

kenapa tajuk macam jiwang.